top of page

Workshop "efficiënt muziek studeren"

Fluit speler orkest

€60

Workshop

Volg of volgde je muziekles en kan je al een instrument bespelen, maar heb je geen idee hebt hoe je een nieuw muziekstuk moet studeren? Dan is deze workshop er om jou te helpen!

 

Misschien herken je de situatie: in de muziekles leer je hoe je je instrument bespeelt, maar er is geen tijd om samen met de leekracht een nieuw stuk stap voor stap in te studeren. Je krijgt het nieuw muziekstuk mee naar huis om in te studeren. Je denkt "Yes! Het klonk zo mooi als de leerkacht het voorspeelde, ik heb er zin in om dat ook te kunnen! Deze keer gaat het lukken!" Helemaal geïnspireerd en gemotiveerd neem je je voor om deze week meerdere oefen momenten in te plannen en je er eens op toe te leggen, maar... life happens. Je komt er enkel in het weekend aan toe om een half uurtje je instrument vast te nemen. Je hebt het een paar keer proberen te spelen, maar die paar moeilijke maten, die gaan echt niet.  Je komt in de les, misschien met wat stress omdat je het nog niet klinkt zoals je wil én omdat je het niet zo goed hebt kunnen voorbereiden dan je jezelf beloofd had. Door de stress presteer je onder je kunnen. Je bent teleurgesteld in jezelf of geraakte gefrustreerd omdat het niet lukt, ...

 

Wat als ik je vertel dat er onderzoek is gedaan naar hoe mensen zo efficiënt mogelijk een nieuw muziekstuk kunnen instuderen, gebaseerd op hoe ons lichaam en brein zaken als muziek aanleren?

Als we het studieproces efficiënter kunnen maken, dan blijft er meer tijd over voor de fun en het spelplezier. Dan wordt muziek spelen na een zware dag op het werk een manier om rust te komen, wat me-time of de perfecte uitlaatklep voor je emoties.

 

De workshop bestaat uit 2 delen. In het eerste deel gaan we bij een alcoholvrij drankje theoretisch dieper in op enkele strategieën om een nieuw muziekstuk zo snel mogelijk correct in de vingers te krijgen. In het tweede deel, gaan we aan de slag met wat we net geleerd hebben en gaan we dat toepassen op een muziekstuk waar jullie zelf mee bezig zijn, of dat jullie graag willen aanleren.

Praktisch

Datum: to be announced

Tijd: 19u30-21u30

Prijs: €60
Locatie: to be announced

Leeftijd: 12+, voor de rest geen leeftijdsbeperking

Extra info: De enige vereiste is dat je ooit al een muziekles gehad hebt en dus een instrument kan spelen. Je hoeft nu geen les meer te volgen, of niet wekelijks te spelen. Je brengt voor het praktische gedeelte wel best je eigen instrument mee (tenzij je piano speelt).

Vragen? Stuur mij een mailtje!

bottom of page